Draagsessie Pauline in Almere

‘Wanneer dragen meer is dan nabijheid & comfort’

Dragen met een draagdoek of draagzak, soms of vaak dragen: het is heerlijk. De geborgenheid, de nabijheid, de liefde en het comfort. Dit weet ik zelf uit ervaring: twee jaar geleden begon ik met het dragen van mijn toen pasgeboren zoon en inmiddels heeft mijn draagavontuur weer een nieuwe boost gekregen met mijn baby dochter. Omdat ik weet hoe fijn het dragen is maar ook weet dat deze tijd weer voorbij gaat doe ik graag draag fotosessies. Om al die heerlijke en intieme momenten voor altijd mooi in beeld te hebben.

Onlangs kreeg ik een bericht binnen van Pauline: ze wilde graag een draagsessie bij mij boeken. Helemaal mooi natuurlijk! Vervolgens vertelde ze dat zij vanwege een lichamelijke beperking en lage belastbaarheid niet te ver kon reizen. Ze vroeg ook of ik, vanwege die beperking, eventueel kon helpen met het aanspannen van de doek om het netjes en strak te hebben voor de foto’s. Op de rolstoel zou dit minder belangrijk zijn. Uiteraard zou ik met alle liefde helpen en tegelijkertijd dacht ik vast na over manieren om de foto’s met rolstoel ook op een mooie manier te kunnen maken.

Pure & Beloved Photography

Tijdens de fotosessie kon ik wat verder vragen en vertelde Pauline dat het dragen voor haar en haar zoon niet alleen heel fijn is, maar ook echt wel noodzaak is. Vanwege haar lichamelijke beperking, een bindweefsel ziekte (EDS, het Syndroom van Ehlers Danlos) kan ze haar zoon niet zelf dragen of langere tijd vasthouden. Door het gebruik van een draagdoek kan zij dit wel. Het gewicht wordt verdeeld en zo heeft zij toch die nabijheid met haar zoon en kan zij hem op deze manier alles geven. Hoe ze haar zoon dan omhoog krijgt om te kunnen dragen? Ze kan haar zoon wel optillen (soms met tussenkomst van de opstap/(rol)stoel) en zo stapsgewijs in de draagdoek krijgen. Op andere momenten heeft Pauline haar partner die haar kan helpen maar juist wanneer hij niet aanwezig is, is het dragen natuurlijk de uitkomst voor Pauline in de zorg voor haar zoon.

We starten de fotoshoot zonder gebruik van de rolstoel. Pauline wilde graag, voor zolang het ging (en met waar nodig rust pauzes tussendoor) gewoon foto’s laten maken. Dat hebben we volop gedaan. Uiteindelijk is ze zelfs niet eens met de rolstoel meer op de foto’s geweest: het was een goede dag waarop het allemaal goed verliep. Pauline: je hebt het fantastisch gedaan! Ik denk dat de foto’s voor zich spreken en jullie stralen.

2_670

1_670

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: